Over ons

Achtergrond

Lensing Food B.V. is ooit ontstaan uit de management buy-out van de PL-vriesverstak van Unilever door Harold Lensing, destijds lid van het managementteam van Unilever. In 2015 is Harold Lensing met pensioen gegaan en heeft zijn organisatie verkocht aan Ruud Harmsen en een externe investeerder.

Lensing Food B.V. is de expert op het vermarkten en distribueren van vriesverse foodconcepten in Europa. Met een zeer breed Europees netwerk in industrie, logistiek en retail en een gedegen product intrinsieke en commerciële kennis dragen wij zorg voor maximale synergiën voor alle betrokken partijen. Dit doen wij in nauwe samenwerking met een aantal vaste productiepartners.

Algemeen Directeur Ruud Harmsen van Lensingfood is tevens medeoprichter en voorzitter van het Vriesversplatform, de Nederlandse branchevereniging van vriesversleveranciers en retail die nauw samenwerkt met haar zusterverenigingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Missie

Wij willen met onze kennis, ervaring en netwerk meerwaarde bieden in de vriesverscategorieën Pizza, IJs, Vis en Maaltijden.